2M Digital

EXTERNALIZAREA SERVICIILOR DE PRINT – NOUL TREND ÎN MEDIUL DE BUSINESS

Atunci când o afacere are nevoie de echipamente noi de printing sau trebuie să realizeze un upgrade pentru flota de echipamente existentă, opțiunile includ închiriere, leasing sau cumpărare de dispozitive noi sau folosite.

 

 

 


În general, până acum, închirierea era privită doar ca o opțiune pe termen scurt (câteva luni) care se pretează doar pentru cazuri particulare.

În mediul de afaceri actual, companiile resimt o presiune constantă în ceea ce privește accesul la tehnologie nouă. Pentru o adaptare ușoară și eficientă la noile cerințe din mediul de business, un număr tot mai mare de companii aleg să închirieze echipamente noi, performante, cu costuri optime de exploatare.

Închirierea de tehnologie permite un proces de amortizare accelerat și o diminuare a ciclului de viață al echipamentelor. Totodată, varianta de inchiriere evită blocarea de resurse financiare importante, aspect vital pentru companiile care au nevoie să își mențină lichiditatea la un nivel ridicat pentru a face față cerințelor pieței. Prin închiriere este eliminată constrângerea utilizării unor echipamente depreciate fizic și moral doar pentru faptul că acestea nu sunt amortizate complet sau pentru alte limitări fiscale.

Leasing-ul poate reprezenta o soluție. În general ofertele de leasing presupun achitarea unui avans la semnarea contractului, conțin o rată reziduală pentru transferul de proprietate asupra bunului la finalul contractului și includ o serie de costuri adiționale (comision de acordare, comision de administrare, asigurare echipamente, etc.)

În mod tradițional, achiziționarea de echipamente de print reprezintă prima opțiune pentru majoritatea afacerilor deoarece îți oferă posibilitatea să stabilești care va fi durata de utilizare a acestora. În acest caz companiile trebuie să examineze impactul financiar asupra business-ului deoarece cumpărarea creează active de capital, care se amortizează într-o perioadă de timp relativ mare.

Cumpărarea de hardware are dezavantajul că presupune o investiție inițială mare. Totodata reprezintă o provocare deoarece trebuie să determini când echipamentul este depașit fizic și moral și se impune înlocuirea acestuia.

Cumpărarea de echipamente noi
Una dintre principalele probleme cu achiziționarea de echipamente noi este faptul că valoarea lor scade imediat după ce au fost achiziționate.

Cumpărarea de echipamente folosite (Second Hand)
Atunci când este vorba despre valoarea totală, cumpărarea de echipamente folosite poate reprezenta cea mai bună opțiune. Investiția inițială poate fi semnificativ mai mică iar o afacere de dimensiuni mici se poate simți confortabil dacă optează pentru această variantă. Totuși, în acest caz, nu există predictibiliate asupra duratei de viață a echipamentelor, a costurilor de întreținere/exploatare și de cele mai multe ori costurile mici de achiziție sunt însoțite de costuri mari de exploatare și de întreruperi dese în fluxul de lucru al companiei.

Decizia vă aparține!